Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна ще получи изтребители Ф-16, но доставката им

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна ще получи изтребители Ф-16, но доставката им
Коментари Харесай

Блинкен: След няколко месеца Украйна ще получи изтребители Ф-16

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна ще получи изтребители Ф-16, само че доставката им ще отнеме няколко месеца. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в изявление за CNN в неделя.

Според ръководителя на Държавния департамент " даже решението за Ф-16 да бъде взето на следващия ден, ще минат няколко месеца, преди те да бъдат употребявани ". " Говорим за образование, поддръжка, съществуване на качества за потреблението им в общи военни интервенции. Всичко това лишава време ", акцентира Блинкен.

На уточняващ въпрос дали съгласно него Украйна ще получи американски изтребители, държавният секретар отговори утвърдително. " Мисля, че е по този начин, да. Важно е да се съсредоточим върху обстоятелството, че когато ги получат, те ще бъдат вярно подготвени, ще могат да поддържат тези самолети и да ги употребяват рационално ", сподели ръководителят на Държавния департамент.

В четвъртък Oжон Кърби, представител на Белия дом по националната сигурност съобщи, че доставките на американски изтребители Ф-16 за Украйна може да стартират към края на тази година, само че надали ще трансформират хода на спора. Според него украинските войски се нуждаят най-много от артилерия.

Блинкен призна, че задачата на Украйна да си върне териториите, завладяни от Москва, ще бъде „ доста тежка борба “. Той предвижда, че войната – която неотдавна надвиши границата от 500 дни – ще продължи „ още месеци “.

„ За разлика от руснаците, украинците се борят за земята си, за бъдещето си, за страната си, за свободата си “, сподели Блинкен.

Държавният секретар на САЩ каза още, че САЩ се пробват да засилят „ линиите на връзка “ с Китай, с цел да избегнат спор сред двете суперсили.

„ Ние работим, с цел да внесем някаква непоклатимост в връзките, да сложим основата, с цел да сме сигурни, че конкуренцията, в която се намираме, няма да премине в спор “, сподели Блинкен пред Фарид Закария от CNN в изявление, излъчено в неделя. Конфликтът, добави секретарят, „ не би бил в наш интерес, в техен интерес или в нечий интерес “.

Блинкън, който говореше в коридорите на форума за сигурност в Аспен в Колорадо, направи дълго чакано пътешестване до Китай предишния месец, като стана първият държавен секретар, който пътува до страната от пет години и най-високопоставеният чиновник на Съединени американски щати, който прави такава задача, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба през 2021 година Посещението му беше последвано от сходни пътувания от други високопоставени чиновници на администрацията на Байдън, в това число министъра на финансите Джанет Йелън и американския делегат по климата Джон Кери.

„ Преди не си говорехме доста. Сега го вършим. Имаме разнообразни групи, които са ангажирани или са на път да се ангажират с обособени въпроси, които са проблемни в връзките. Вярвам, че можем да намерим решенията ", сподели Блинкен. 

Източници: CNN, ТАСС, РИА Новости

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР